Slotenmaker

Sleutel kwijt of afgebroken, er is helaas bij u ingebroken, u bent net verhuisd of het slot is kapot. Allemaal redenen om contact op te nemen met een sloten maker. Klussenpunt is de slotenmaker die u graag bij het adviseren en plaatsen helpt.

Sleutel kwijt of afgebroken

Meestal moet het slot vervangen worden als de sleutel kwijt geraakt is en er zijn geen reserve sleutels. Zo ook als de sleutel is afgebroken in het slot. Maar soms kan een afgebroken sleutel uit het slot worden gepeuterd. Vraag dus eerst of ik even bij u kom om de situatie te bekijken. Wie weet wat er mogelijk is.

Inbraak en diefstal

inbraak

Als er bij u is ingebroken en u bent bestolen dan komt u in een kwetsbare periode. U zult misschien gevoelens van angst en boosheid ervaren. Ik denk dat het niet moeilijk is om u juist op die momenten te dure en te veel producten te laten kopen. Bij Klussenpunt kunt u uitgaan van een reële advisering op basis van  jarenlange kennis en actuele informatie over de laatste liefhebberijen van het inbrekersgilde. Met andere woorden, ik zal u geen twee sloten aansmeren als ik denk dat één goed slot ook maakt dat een volgende inbreker denkt: “Hm, dit huis is goed beveiligd, ik ga wel even bij de buren kijken”.

Net verhuisd

slotenmaker veiligheidsschildenU bent juist in een andere woning komen wonen en u heeft een bosje sleutels van de vorige eigenaar gekregen. Maar zijn ook echt alle sleutels en alle kopieën van deze sleutels die ooit zijn gemaakt bij u ingeleverd? Er hoeft geen kwade opzet van de oude eigenaar in het spel te zijn, maar u kunt op één manier zeker zijn van toegang tot uw nieuwe huis voor alleen u en uw familie: alle cilinders of sloten vervangen. Het is mogelijk om hierbij te kiezen voor gelijk sluitende cilinders wat betekent dat u met één sleutel alle cilinders van uw huis kunt bedienen.

Slot kapot

Sloten slijten, sleutels slijten. Het kan zijn dat de schoot (het gedeelte dat in de slotkast valt) te veel slijtage heeft waardoor de deur niet meer lekker sluit. Verder kom ik vaak tegen dat de sleutel is gesleten en dat het slot alleen nog open gaat door met de sleutel te wiebelen. Allemaal tekenen van versleten sloten. In voorkomende gevallen kan het slot of een deel daarvan worden vervangen. In veel gevallen kan het beslag (krukken en schilden) opnieuw worden gebruikt.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

SKGHet Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een bekende bij inbraakbeveiliging. Het is een verzameling regels die maken, als ze allemaal zijn uitgevoerd, dat uw huis dit keurmerk mag dragen. Belangrijk in deze regels is de SKG classificering op de sloten. Deze sloten hebben een stempel in het metaal gekregen met één tot drie sterren. Hoe meer sterren, hoe langer de boef bezig is om bij u binnen te komen.

Rambam

Vara programma Rambam kwam in maart 2016 met een verslag van onderzoek dat zij deden naar de praktijken van sloten makers. Het bleek dat diverse slotenmakers honderden euro’s in rekening brachten voor werk dat vaak niet meer dan minuten in beslag nam (video, Youtube, 24 minuten).

Slotenmaker & vertrouwen

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Dat is dus geen eenvoudige zaak. Als het gaat om uw huis, uw familie en de toegang daartoe, dan staat er veel op het spel. Vertrouwen laten groeien kan denk ik alleen met een ontmoeting, maar ik noem u al vast:

  • Mijn woonadres in Kampen en vaste telefoonnummer zijn bekend. U kunt naar mij toe komen met de fiets of de auto, bellen of e-mailen.
  • Sinds 2005 heb ik ervaring met werken bij mensen in Kampen en omgeving. Vaak krijg ik de sleutel van het huis. Vele positieve klantervaringen uit al die jaren staan op mijn portfolio pagina.
  • Hoewel het natuurlijk mijn bedoeling is om te verdienen aan mijn werk, heb ik een hekel aan opdringerige verkooppraatjes. U kunt rekenen op een goede voorlichting, zonder overdrijving en bangmakerij.
  • Noteer in uw telefoon mijn nummer en u kunt dit opslaan onder de naam ‘Slotenmaker’. Mocht u buiten gesloten zijn, dan bent u voorbereid. Tenminste, als de telefoon niet binnen is blijven liggen.
  • Google erkent het probleem van de malafide slotenmakers. De websites van deze slotenmakers zijn vaak te herkennen aan een in grote letters vermeld 06-nummer, en de afwezigheid van een (bedrijfs)adres. Deze slotenmakers komen hoog in de ranking van de Google zoekmachine terecht door gebruik te maken van zogeheten ‘klickfarms’. In februari 2021 noemt Google deze malafide slotenmakers uit hun zoekresultaten te hebben gehaald. Als ik een test doe met de zoekwoorden ‘slotenmaker kampen’ dan blijkt het nogal tegen te vallen deze bewering van Google.