Garagevloer vervangen

2021-10-20T13:15:41+02:00

Project:

Garagevloer vervangen, Kampen

Beschrijving van het project:

Een garagevloer met betontegels (30x30cm) op zand bleef maar zakken. Deze grondzakkerij is een bekend verschijnsel in dit gebied. Allereerst zijn de tegels en is de grond verwijderd. In totaal was dit een afvalgewicht van bijna 10.000 kilo. Door een nieuwe vloer aan te brengen die op de fundering rust ontstaat een nieuwe vloer die los ligt van het (zakkende) zand. Hiermee wordt een geventileerde ruimte onder de vloer gecreëerd. Voor de vloer is gebruikt gemaakt van een VBI-renovatievloer. Deze vloer bestaat uit gevouwen stalen liggers. Deze liggers zijn makkelijk te tillen en te plaatsen door één persoon. Tussen de liggers wordt een PS (polystyreen) isolatiemateriaal aangebracht. De afwerking daarna kan verschillend zijn, ik heb gekozen voor een wapeningsnet en beton storten. De vloer is licht van gewicht, eenvoudig aan te brengen en geeft uiteindelijk een prima isolatie.

Vervangen Velux dakramen

2021-05-15T07:05:01+02:00

Project:

Vervangen Velux dakramen, Bruines, Kampen

Beschrijving van het project:

De twee horizontaal gekoppelde Velux dakramen vervangen door nieuwe Velux dakramen. De klant heeft gekozen voor nieuwe dakramen waarbij de houtnerf te zien is, net als vroeger. Deze ramen zijn nog altijd verkrijgbaar. Daarnaast koos de klant voor afwerking met een Velux verduisterend rolgordijn met aluminiumkleurige zijgeleiders. De binnenzijde van het dakraam is afgetimmerd met een gladde, eenvoudig af te werken multiplex betimmering. Voordat de dakramen klaar waren had ik een filmpje van de klant in mijn postvak gemaakt met een drone.

Plaatsen dubbele Hamstra Hordeuren

2021-04-25T20:25:34+02:00

Project:

Oostendorp, Ketelhaven

Beschrijving van het project:

De klant wilde Hamstra hordeuren voor de tuindeuren plaatsen en had daarbij de eis dat, ook met de Hamstra hordeuren gesloten, de openheid naar buiten zoveel mogelijk gewaarborgd zou zijn. Gekozen werd voor een lichte gaassoort om dit te bereiken. Twee maanden na plaatsing sluiten de deuren niet meer goed en wordt de servicedienst van Hamstra ingeschakeld. De deuren worden uiteindelijk kosteloos vervangen door Hamstra.

Beoordeling klant:

Afwerking opdracht: We hebben de oude hordeur zelf verwijderd, zodat Henk al zijn aandacht kon geven aan de plaatsing van de nieuwe, dubbele hordeuren aan twee kanten van de woonkamer. De plaatsing verliep vlot. Toen na twee maanden bleek dat er kieren in de hordeuren waren ontstaan, heeft hij het probleem bekeken en contact opgenomen met de leverancier.

Klantvriendelijkheid: Henk blijft de rust zelve. Hij neemt de tijd om wensen, mogelijkheden en kosten te bespreken en dat geeft vertrouwen. Bij het probleem met de hordeuren nam hij zonder aarzelen het voortouw om de zaak op te lossen.

Afspraken maken en nakomen: Henk omschrijft altijd duidelijk het hoe, wat, waarmee en wanneer. Hij komt zijn afspraken na, ook als het fout gaat. In ons geval zorgde hij ervoor dat de leverancier actie ondernam.

Deskundigheid: Henk is van vele markten thuis. Er lijkt geen klus te bestaan die hij niet aankan. In de zeldzame gevallen dat hij niet weet hoe iets gedaan moet worden, is hij daar eerlijk in en geeft suggesties voor de weg die bewandeld kan worden.

Financiële afhandeling: Duidelijke, gedetailleerde nota’s.

Prijs-kwaliteitverhouding: Henk is geen prijsvechter. Maar omdat goedkoop vaak duurkoop blijkt, schakelen we liever Henk in. Want dan weten we dat de klus efficiënt en kwalitatief goed wordt uitgevoerd.

Plaatsen schuifwand voor kamers en suite creatie

2021-04-25T20:33:31+02:00

Project:

Molen, Kampen

Beschrijving van het project:

De klant wilde de bestaande woonkamer in één beweging kunnen opdelen met een schuifwand. In overleg is gekozen voor het koppelen van een drietal Skantrae deuren en dit op te hangen aan een schuifdeursysteem. De schuifwand is geplaatst achter een voorzetwand van gips en afgewerkt met Spachtelputz.

Beoordeling klant:

Afwerking opdracht: In ons nieuwe huis hadden wij een aantal klussen die we graag wilden uitbesteden. Waaronder het plaatsen van een schuifwand met voorzetwand. Henk heeft vanaf het begin meegedacht met mogelijke constructies en uitvoeringen hiervan. Hij gaf aan wat wel en niet mogelijk was en wat hij anders zou doen. Wat heel fijn is aan Henk is dat hij niet veel beperkingen ziet, maar juist uitdagingen! Naar aanleiding van het idee wat wij hadden keek hij hoe dat vormgegeven zou kunnen worden. En het was bijvoorbeeld mogelijk om (ook nog tijdens het proces) aanpassingen te doen in bijvoorbeeld de te plaatsen stopcontacten. Niet alles lukte in één keer goed, maar Henk zorgde er voor dat het eindproduct echt naar volle tevredenheid werd. De klus is uiteindelijk in etappes uitgevoerd, maar dit was voor ons geen probleem, alles ging in goed overleg. Halverwege de klus bleek dat het ophangsysteem voor de schuifdeur het gewicht niet goed kon dragen, waardoor het systeem niet soepel liep en piepte. Dat was echt even een tegenvaller, voor beide partijen, maar Henk heeft het heel kundig en zakelijk weer opgelost.

Klantvriendelijkheid: Je kunt voelen dat Henk ook pas blij is als de klant blij is en hij heeft daar veel voor over.

Afspraken maken en nakomen: Henk is heel helder in zijn communicatie: Hij is goed bereikbaar; via app, telefoon of mail. Afspraken worden voor zover mogelijk vastgelegd en ook nagekomen. En indien er iets niet kan, lukt of anders verloopt dan gepland dan vermeld hij dat op tijd. Hij is flexibel in zijn planning en wanneer het mogelijk is dan zijn ook extra dingen in te plannen.

Deskundigheid: Henk oriënteert zich goed voordat hij de klus start, overlegd waar nodig met anderen, zoals een timmerman en stukadoor. Hij weet wat hij doet! En ook wat anderen mogelijk beter kunnen (of er meer tijd voor hebben). Bij ons heeft hij bijvoorbeeld het stucwerk door een stukadoor laten doen. Henk houdt dan wel het overzicht en blijft ook aanspreekpunt indien er iets te vragen is.

Financiële afhandeling: Iedere keer, na afronden van een gedeelte van de werkzaamheden, kwam er een factuur. Heel fijn voor ons zodat we niet alles in 1 keer hoefden te betalen en natuurlijk ook fijn voor Henk zodat hij ook tussendoor vergoeding kreeg voor de onkosten en de werkzaamheden.

Prijs-kwaliteitverhouding: Wij zijn erg tevreden over de prijs die we hebben betaald tegenover de inzet van Henk en de oplevering van de klus.

Vervangen rabat en lood

2021-04-25T20:42:34+02:00

Projectomschrijving:

Vervangen rabat en lood, Dijk, Kampen,

Omschrijving van het project vervangen rabat en lood:

Het rabat was deels verrot en de loodaansluiting op de pannen onder het rabat was gescheurd en zorgde voor lekkage. Na het verwijderen van al het oude materiaal, begon de opbouw. Eerst opnieuw isoleren met lekker dik Isovlas en vervolgens dampopen folie erover. Hierna heb ik Monier loodvervanger aangebracht die uiteindelijk met een plakstrip op de pannen werd gehecht. Voordat ik het geheel heb afgewerkt met Keralit heb ik eerst een lattenconstructie aangebracht voor de vereiste geventileerde plaatsing. Keralit is onderhoudsarm, maar ik ben niet in staat uit te rekenen wat de milieubelasting is ten aanzien van traditioneel houten rabat. Het scheelt in ieder geval heel wat schilderwerk.

Of, zoals ze het bij Keralit zelf zeggen: “Met Keralit zorgt u goed voor uw woning en voor u zelf. Want Keralit is verbluffend mooi en zeer sterk. Dat betekent nooit meer schilderen! Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, of glansverlies, maar stijlvolle gevels en dakranden die er altijd verzorgd uitzien. Zo nu en dan een sopje, meer onderhoud komt er niet bij kijken.” Blijvend kleurvast, nooit meer schilderen. Verhoogt de waarde van uw woning. 10 jaar garantie, lange levensduur.

Vervangen boeidelen

2021-04-25T20:47:44+02:00

Projectomschrijving

Vervangen boeidelen, Timmers, Dronten

Omschrijving van het project

In verband met houtrot, door slecht onderhoud en lekkage van goot en pannen, alle boeidelen van een woonhuis vervangen. Bij de schuur hebben we lokale reparaties van de boei uitgevoerd. Na het verwijderen van de oude en rotte delen hebben we het achterhout voorzien van keeplatten. Dit om te voldoen aan de eisen van het nieuwe plaatmateriaal: watervast verlijmd multiplex met een garantietermijn van 15 jaar. De platen volledig verwerkt volgens de instructie van de producent: alle zaagkanten tweemaal gelijmd. De platen zijn geschroefd en geschoten met roestvrijstalen bevestigingsmiddelen. De gaten zijn afgewerkt met een epoxy vuller.

 

Woning ontruiming

2021-04-25T20:50:09+02:00

Projectomschrijving

Woning ontruiming, Lorist, Kampen

Omschrijving van het project woning ontruiming

Ontruiming van een woning waar de nazaten de waardevolle spullen al hadden uitgezocht. Woning geheel ontruimd samen met Kringloop Kampen, Recycling Kampen en een maatschappelijke organisatie. Vervolgens woning oplever klaar gemaakt voor de woningbouwvereniging: schroeven, pluggen en haakjes van de wand verwijderen, gaatjes in de muren vullen, gordijnen en gordijnrails verwijderen, vloerbedekking verwijderen, lijmresten van de trap verwijderen, lampen verwijderen en kroonsteentjes plaatsen, gehele pand stofzuigen, zonwering verwijderen, deurkruk plaatsen en het verwijderen van behang.

Commentaar van de klant

De opdracht “ontruimen van de woning en deze in overeenstemming met de voorinspectie van de verhuurder bezemschoon opleveren” is tot volle tevredenheid uitgevoerd.

De medewerkers van Klussenpunt waren vriendelijk en voorkomend. Wat wij als opdrachtgevers niet meer konden regelen omdat ons daarvoor de middelen ontbraken, namelijk zorgen voor de inwendige mens; voor koffie en thee op z’n tijd, daar werd ongevraagd door de medewerkers van Klussenpunt voor gezorgd.

De afspraken die wij hebben gemaakt zijn altijd nagekomen. Er is op de afgesproken tijd begonnen met de uitvoering van het werk (en dat zijn we in Brabant wel eens anders gewend) en het werk is ruimschoots binnen de tijd en op deskundige manier uitgevoerd.

Wat ook plezierig was, is dat de medewerkers van alle markten thuis waren. Gas, water, elektriek, verwijderen vervelende lijmresten, stucwerk repareren, kasten op deskundige manier uit elkaar halen en een grote boekenkast (3,70 m’ breed, bij 2,50 m’ hoog en 50 cm diep) naar Amsterdam verhuizen naar een etage woning, etc. etc. En wat ook erg belangrijk was is dat zaken goed op elkaar waren afgestemd. Niemand hoefde op iemand te wachten.

Als plezierig hebben we ook ervaren het werken met een open begroting. Vooraf werd een prijsindicatie afgegeven op basis van geschatte uren en vaste tarieven. Klussenpunt hoefde geen post “onvoorziene risico’s in te bouwen” en wij wisten, dat wanneer er minder uren gemaakt zouden worden er minder betaald hoefde te worden. Wij zijn er van overtuigd niet teveel te hebben betaald en Klussenpunt heeft alle uren, materiaal en materieel betaald gekregen. Voor ons betekende het concreet dat Klussenpunt ruimschoots binnen de oorspronkelijk opgestelde raming is gebleven.

Tijdens de oplevering van het huis aan de verhuurder is geen enkele negatieve opmerking geplaatst. Wij, de verhuurder en dus ook Klussenpunt tevreden. Wij hebben waar voor ons geld gekregen. Onze conclusie en advies:  Klussenpunt is een aanrader voor goed en degelijk werk tegen een alleszins redelijke prijs.

 

Houtrot reparatie

2021-05-15T07:10:57+02:00

Projectomschrijving

Houtrot reparatie bij een klant uit Kampen

Omschrijving van het project houtrot reparatie

De klant was na het plaatsen van nieuw isolatieglas er achter gekomen dat de dorpel en een stuk van de stijl rot waren. Besloten werd een houtrot reparatie (deelvervanging) uit te voeren. De timmerfabriek heeft na meting door mij een nieuw stuk dorpel en een nieuw stuk kozijnstijl geprofileerd. Dit is vervolgens geplaatst in het bestaande kozijn met Sigma Flexidur WK de reparatie uitgevoerd.

Verbouwing begane grond

2021-05-15T07:13:06+02:00

Projectomschrijving

Kuijper, Kampen

Omschrijving van het project verbouwing begane grond

Verbouwing van de complete begane grond van een woning in Kampen. Klussenpunt was daarbij de hoofdaannemer en heeft leiding gegeven aan het project. Er waren vier onderaannemers betrokken waaronder een aannemer, een loodgieter, een stukadoor en een betonzaagbedrijf. Uitgevoerde werkzaamheden: uitbouw aan achterzijde van 2,5 meter, stuken alle wanden en plafonds, renovatie hal, aanpassing installaties voor de keukenrenovatie, uitbreiding elektrische installatie, leggen vloerverwarming en nieuwe cementdekvloer, tegel- en kitwerk keuken.

Commentaar van de klant

Afwerking opdracht: Wij hadden een grote verbouwing te doen, waarbij Henk als coördinator alles heeft geregeld, gepland en aangestuurd en als tussenpersoon alles heeft geregeld met diverse onderaannemers. We konden bij hem terecht met vragen en problemen en hij zocht actief naar de beste oplossing. Hij was erg betrokken bij de gehele verbouwing en kwam ook regelmatig kijken als andere onderaannemers aan het werk waren om te kijken of alles naar wens liep.

Klantvriendelijkheid: Henk neemt de tijd om dingen goed door te spreken, geeft aandacht aan details. Wij  hebben het als zeer prettig ervaren dat hij ons met raad en daad heeft bijgestaan in deze voor ons omvangrijke klus. Wij konden de dingen in vertrouwen aan hem overlaten en konden aan het plezier en enthousiasme merken dat hij zijn motto waarmaakt: schik van mooi werk!

Afspraken maken en nakomen: Henk is duidelijk in het maken van afspraken en komt deze ook na.

Deskundigheid: Henk heeft ons veel tips en raad gegeven in dingen waar wij zelf niet aan gedacht (zouden) hebben, wat ons vertrouwen heeft gegeven in zijn deskundigheid, maar ook zijn brede interesse in alles wat met bouwen/klussen te maken heeft.

Financiële afhandeling: deze verliep vlot en onderdelen duidelijk omschreven.

Prijs-kwaliteitverhouding: naar onze mening is deze goed

Ga naar de bovenkant