Garagevloer vervangen

2021-10-20T13:15:41+02:00

Project:

Garagevloer vervangen, Kampen

Beschrijving van het project:

Een garagevloer met betontegels (30x30cm) op zand bleef maar zakken. Deze grondzakkerij is een bekend verschijnsel in dit gebied. Allereerst zijn de tegels en is de grond verwijderd. In totaal was dit een afvalgewicht van bijna 10.000 kilo. Door een nieuwe vloer aan te brengen die op de fundering rust ontstaat een nieuwe vloer die los ligt van het (zakkende) zand. Hiermee wordt een geventileerde ruimte onder de vloer gecreëerd. Voor de vloer is gebruikt gemaakt van een VBI-renovatievloer. Deze vloer bestaat uit gevouwen stalen liggers. Deze liggers zijn makkelijk te tillen en te plaatsen door één persoon. Tussen de liggers wordt een PS (polystyreen) isolatiemateriaal aangebracht. De afwerking daarna kan verschillend zijn, ik heb gekozen voor een wapeningsnet en beton storten. De vloer is licht van gewicht, eenvoudig aan te brengen en geeft uiteindelijk een prima isolatie.

Vervangen rabat en lood

2021-04-25T20:42:34+02:00

Projectomschrijving:

Vervangen rabat en lood, Dijk, Kampen,

Omschrijving van het project vervangen rabat en lood:

Het rabat was deels verrot en de loodaansluiting op de pannen onder het rabat was gescheurd en zorgde voor lekkage. Na het verwijderen van al het oude materiaal, begon de opbouw. Eerst opnieuw isoleren met lekker dik Isovlas en vervolgens dampopen folie erover. Hierna heb ik Monier loodvervanger aangebracht die uiteindelijk met een plakstrip op de pannen werd gehecht. Voordat ik het geheel heb afgewerkt met Keralit heb ik eerst een lattenconstructie aangebracht voor de vereiste geventileerde plaatsing. Keralit is onderhoudsarm, maar ik ben niet in staat uit te rekenen wat de milieubelasting is ten aanzien van traditioneel houten rabat. Het scheelt in ieder geval heel wat schilderwerk.

Of, zoals ze het bij Keralit zelf zeggen: “Met Keralit zorgt u goed voor uw woning en voor u zelf. Want Keralit is verbluffend mooi en zeer sterk. Dat betekent nooit meer schilderen! Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, of glansverlies, maar stijlvolle gevels en dakranden die er altijd verzorgd uitzien. Zo nu en dan een sopje, meer onderhoud komt er niet bij kijken.” Blijvend kleurvast, nooit meer schilderen. Verhoogt de waarde van uw woning. 10 jaar garantie, lange levensduur.

Verbouwing begane grond

2021-05-15T07:13:06+02:00

Projectomschrijving

Kuijper, Kampen

Omschrijving van het project verbouwing begane grond

Verbouwing van de complete begane grond van een woning in Kampen. Klussenpunt was daarbij de hoofdaannemer en heeft leiding gegeven aan het project. Er waren vier onderaannemers betrokken waaronder een aannemer, een loodgieter, een stukadoor en een betonzaagbedrijf. Uitgevoerde werkzaamheden: uitbouw aan achterzijde van 2,5 meter, stuken alle wanden en plafonds, renovatie hal, aanpassing installaties voor de keukenrenovatie, uitbreiding elektrische installatie, leggen vloerverwarming en nieuwe cementdekvloer, tegel- en kitwerk keuken.

Commentaar van de klant

Afwerking opdracht: Wij hadden een grote verbouwing te doen, waarbij Henk als coördinator alles heeft geregeld, gepland en aangestuurd en als tussenpersoon alles heeft geregeld met diverse onderaannemers. We konden bij hem terecht met vragen en problemen en hij zocht actief naar de beste oplossing. Hij was erg betrokken bij de gehele verbouwing en kwam ook regelmatig kijken als andere onderaannemers aan het werk waren om te kijken of alles naar wens liep.

Klantvriendelijkheid: Henk neemt de tijd om dingen goed door te spreken, geeft aandacht aan details. Wij  hebben het als zeer prettig ervaren dat hij ons met raad en daad heeft bijgestaan in deze voor ons omvangrijke klus. Wij konden de dingen in vertrouwen aan hem overlaten en konden aan het plezier en enthousiasme merken dat hij zijn motto waarmaakt: schik van mooi werk!

Afspraken maken en nakomen: Henk is duidelijk in het maken van afspraken en komt deze ook na.

Deskundigheid: Henk heeft ons veel tips en raad gegeven in dingen waar wij zelf niet aan gedacht (zouden) hebben, wat ons vertrouwen heeft gegeven in zijn deskundigheid, maar ook zijn brede interesse in alles wat met bouwen/klussen te maken heeft.

Financiële afhandeling: deze verliep vlot en onderdelen duidelijk omschreven.

Prijs-kwaliteitverhouding: naar onze mening is deze goed

Isolatie van een monumentale gevel

2021-05-15T07:22:10+02:00

Projectomschrijving:

Isolatie van een monumentale gevel, Jansen, Kampen

Omschrijving isolatie van een monumentale gevel

Aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van een gevel van een monument waarbij de vochtregulering behouden blijft. Werkwijze: inkrassen wand en verwijderen loszittende delen rondom aanwezige scheuren, aanbrengen leemstuc laag, aanbrengen Pavadentro houtwol isolatieplaten, deze vastzetten met schotelpluggen op de buitenwand, aanbrengen kalkmortel met gaas, aanbrengen dunpleister kalkmortel, aanbrengen vochtregulerende verf.

Commentaar van de klant

De muur ziet er goed uit en het is meteen warmer in de kamer. Afwerking opdracht: De theorie van de nieuwe muur is goed uitgezocht en uitgevoerd. Klantvriendelijkheid: Goede communicatie. Afspraken maken en nakomen: Alles werd goed geregeld en afgesproken. Deskundigheid: Goed, Henk heeft veel onderzoek gedaan naar je juiste manier om een oude muur te isoleren. Financiële afhandeling: Die is volgens afspraak verlopen. Prijs-kwaliteitverhouding: Goed

Zolder isolatie

2015-05-05T14:21:01+02:00

Jaasma, Zwolle

Omschrijving zolder isolatie

Naisoleren van zolder met Ecotherm Isoeasy en Baseline in samenwerking met opdrachtgever.

Commentaar van de klant

Het was een goede greep om met Henk aan de slag te gaan. Voor mij als amateur klusser was het bijzonder prettig om met Henk samen te werken. Ik had al direct het gevoel dat het heel zinvol, gezellig en leerzaam zou zijn. En terugkijkend bleek dat ook zeker het geval. Afwerking opdracht:  Henk heeft het netjes en zorgvuldig afgewerkt. Ook op de moeilijk bereikbare plaatsen; in de verste hoeken onder het dak. Knap werk. Klantvriendelijkheid:  Ik heb met Henk een paar prima dagen gehad. Behalve flink doorwerken hebben we ook veel gepraat en bevraagd. Over bijvoorbeeld zaken, die niet specifiek met het zolderwerk te maken hadden. Afspraken maken en nakomen: Henk maakt vlot en duidelijk afspraken zonder poespas. Het goede is dat hij ze ook nakomt. Deskundigheid: Henk heeft goed werk afgeleverd. Het vertrouwen dat we vanaf het begin in hem hadden heeft hij niet beschaamd. Prijs-kwaliteitverhouding: Na enige offertes met elkaar vergeleken te hebben en terugkijkend op het geleverde werk vinden we dat Henk een goede prijs-kwaliteitverhouding hanteert. Financiële afhandeling: Een vlotte, praktische afhandeling. Dat waren we inmiddels al van hem gewend.

Studio oefenruimte

2021-05-15T07:28:11+02:00

Projectomschrijving:

Bouw studio oefenruimte, Jansen, Kampen

Omschrijving bouw studio oefenruimte

Bouw van een doos-in-doos (box-in-box) ruimte om het geluid van een muziekband te isoleren. Inclusief suskasten voor een geforceerde afzuiging en passieve toegang van lucht. Exclusief wand -en plafondafwerking.

Commentaar van de klant

Afwerking opdracht: Helemaal zoals afgesproken. De ruimte is niet helemaal afgewerkt omdat de band er nog een eigen draai aan wil geven. Klantvriendelijkheid: Prima communicatie. Afspraken maken en nakomen: Dit ging erg goed. Deskundigheid: Erg goed, Henk heeft  veel onderzoek gedaan naar de akoestische problemen die we tegenkwamen. Prijs-kwaliteitverhouding: Goed. Financiële afhandeling: Volgens afspraak.

Vervangen voordeur kozijn en deur

2015-05-05T14:17:25+02:00

Beens, Kampen

Omschrijving vervangen voordeur kozijn en deur

Bij deze klant was het kozijn verregaand verrot. De houtrot zat voornamelijk onder onderzijde van het kozijn. Bovendien was het glas geen isolatie glas. Na overleg met de klant, onder andere de overweging het toepassen van een kunststof kozijn of een houten, de timmerfabriek opdracht gegeven een houten kozijn te maken en daarbij een houten deur te leveren. Verwijderen van het oude kozijn, de deur en de raamdorpels. Vervolgens het plaatsen van het nieuwe kozijn. Het plaatsen van een nieuwe deur, het hr++ isolatieglas en nieuwe raamdorpels. De klant heeft zelf het schilderwerk gedaan.

Dakrenovatie en zonnepanelen plaatsen

2015-05-07T08:01:29+02:00

Van Dijk, Kampen

Omschrijving dakrenovatie en zonnepanelen plaatsen

Verwijderen van het complete dak, inclusief pannen, dakbeschot en constructiehout. Vervolgens het opnieuw opbouwen van het dak met een stalen kozijn, stalen balk en gelamineerde ligger. Na het plaatsen van de Unidek Aero dakplaten (Rc= 3,5) worden de oude pannen weer terug gelegd. De ene zijde van het dak kreeg een dakkapel over bijna de volle breedte van het dak. De andere zijde van het dak werd voorzien van zonnepanelen. De binnenzijde van de zolder is voorzien van twee kamers en een cv-ruimte. De knieschotten in de ruimtes zijn voorzien van luiken. De kamers zijn afgewerkt met ocoume multiplex aan de wanden en gipskarton platen aan het plafond.

Ga naar de bovenkant