Garagevloer vervangen

2021-10-20T13:15:41+02:00

Project:

Garagevloer vervangen, Kampen

Beschrijving van het project:

Een garagevloer met betontegels (30x30cm) op zand bleef maar zakken. Deze grondzakkerij is een bekend verschijnsel in dit gebied. Allereerst zijn de tegels en is de grond verwijderd. In totaal was dit een afvalgewicht van bijna 10.000 kilo. Door een nieuwe vloer aan te brengen die op de fundering rust ontstaat een nieuwe vloer die los ligt van het (zakkende) zand. Hiermee wordt een geventileerde ruimte onder de vloer gecreëerd. Voor de vloer is gebruikt gemaakt van een VBI-renovatievloer. Deze vloer bestaat uit gevouwen stalen liggers. Deze liggers zijn makkelijk te tillen en te plaatsen door één persoon. Tussen de liggers wordt een PS (polystyreen) isolatiemateriaal aangebracht. De afwerking daarna kan verschillend zijn, ik heb gekozen voor een wapeningsnet en beton storten. De vloer is licht van gewicht, eenvoudig aan te brengen en geeft uiteindelijk een prima isolatie.

Plaatsen schuifwand voor kamers en suite creatie

2021-04-25T20:33:31+02:00

Project:

Molen, Kampen

Beschrijving van het project:

De klant wilde de bestaande woonkamer in één beweging kunnen opdelen met een schuifwand. In overleg is gekozen voor het koppelen van een drietal Skantrae deuren en dit op te hangen aan een schuifdeursysteem. De schuifwand is geplaatst achter een voorzetwand van gips en afgewerkt met Spachtelputz.

Beoordeling klant:

Afwerking opdracht: In ons nieuwe huis hadden wij een aantal klussen die we graag wilden uitbesteden. Waaronder het plaatsen van een schuifwand met voorzetwand. Henk heeft vanaf het begin meegedacht met mogelijke constructies en uitvoeringen hiervan. Hij gaf aan wat wel en niet mogelijk was en wat hij anders zou doen. Wat heel fijn is aan Henk is dat hij niet veel beperkingen ziet, maar juist uitdagingen! Naar aanleiding van het idee wat wij hadden keek hij hoe dat vormgegeven zou kunnen worden. En het was bijvoorbeeld mogelijk om (ook nog tijdens het proces) aanpassingen te doen in bijvoorbeeld de te plaatsen stopcontacten. Niet alles lukte in één keer goed, maar Henk zorgde er voor dat het eindproduct echt naar volle tevredenheid werd. De klus is uiteindelijk in etappes uitgevoerd, maar dit was voor ons geen probleem, alles ging in goed overleg. Halverwege de klus bleek dat het ophangsysteem voor de schuifdeur het gewicht niet goed kon dragen, waardoor het systeem niet soepel liep en piepte. Dat was echt even een tegenvaller, voor beide partijen, maar Henk heeft het heel kundig en zakelijk weer opgelost.

Klantvriendelijkheid: Je kunt voelen dat Henk ook pas blij is als de klant blij is en hij heeft daar veel voor over.

Afspraken maken en nakomen: Henk is heel helder in zijn communicatie: Hij is goed bereikbaar; via app, telefoon of mail. Afspraken worden voor zover mogelijk vastgelegd en ook nagekomen. En indien er iets niet kan, lukt of anders verloopt dan gepland dan vermeld hij dat op tijd. Hij is flexibel in zijn planning en wanneer het mogelijk is dan zijn ook extra dingen in te plannen.

Deskundigheid: Henk oriënteert zich goed voordat hij de klus start, overlegd waar nodig met anderen, zoals een timmerman en stukadoor. Hij weet wat hij doet! En ook wat anderen mogelijk beter kunnen (of er meer tijd voor hebben). Bij ons heeft hij bijvoorbeeld het stucwerk door een stukadoor laten doen. Henk houdt dan wel het overzicht en blijft ook aanspreekpunt indien er iets te vragen is.

Financiële afhandeling: Iedere keer, na afronden van een gedeelte van de werkzaamheden, kwam er een factuur. Heel fijn voor ons zodat we niet alles in 1 keer hoefden te betalen en natuurlijk ook fijn voor Henk zodat hij ook tussendoor vergoeding kreeg voor de onkosten en de werkzaamheden.

Prijs-kwaliteitverhouding: Wij zijn erg tevreden over de prijs die we hebben betaald tegenover de inzet van Henk en de oplevering van de klus.

Woning ontruiming

2021-04-25T20:50:09+02:00

Projectomschrijving

Woning ontruiming, Lorist, Kampen

Omschrijving van het project woning ontruiming

Ontruiming van een woning waar de nazaten de waardevolle spullen al hadden uitgezocht. Woning geheel ontruimd samen met Kringloop Kampen, Recycling Kampen en een maatschappelijke organisatie. Vervolgens woning oplever klaar gemaakt voor de woningbouwvereniging: schroeven, pluggen en haakjes van de wand verwijderen, gaatjes in de muren vullen, gordijnen en gordijnrails verwijderen, vloerbedekking verwijderen, lijmresten van de trap verwijderen, lampen verwijderen en kroonsteentjes plaatsen, gehele pand stofzuigen, zonwering verwijderen, deurkruk plaatsen en het verwijderen van behang.

Commentaar van de klant

De opdracht “ontruimen van de woning en deze in overeenstemming met de voorinspectie van de verhuurder bezemschoon opleveren” is tot volle tevredenheid uitgevoerd.

De medewerkers van Klussenpunt waren vriendelijk en voorkomend. Wat wij als opdrachtgevers niet meer konden regelen omdat ons daarvoor de middelen ontbraken, namelijk zorgen voor de inwendige mens; voor koffie en thee op z’n tijd, daar werd ongevraagd door de medewerkers van Klussenpunt voor gezorgd.

De afspraken die wij hebben gemaakt zijn altijd nagekomen. Er is op de afgesproken tijd begonnen met de uitvoering van het werk (en dat zijn we in Brabant wel eens anders gewend) en het werk is ruimschoots binnen de tijd en op deskundige manier uitgevoerd.

Wat ook plezierig was, is dat de medewerkers van alle markten thuis waren. Gas, water, elektriek, verwijderen vervelende lijmresten, stucwerk repareren, kasten op deskundige manier uit elkaar halen en een grote boekenkast (3,70 m’ breed, bij 2,50 m’ hoog en 50 cm diep) naar Amsterdam verhuizen naar een etage woning, etc. etc. En wat ook erg belangrijk was is dat zaken goed op elkaar waren afgestemd. Niemand hoefde op iemand te wachten.

Als plezierig hebben we ook ervaren het werken met een open begroting. Vooraf werd een prijsindicatie afgegeven op basis van geschatte uren en vaste tarieven. Klussenpunt hoefde geen post “onvoorziene risico’s in te bouwen” en wij wisten, dat wanneer er minder uren gemaakt zouden worden er minder betaald hoefde te worden. Wij zijn er van overtuigd niet teveel te hebben betaald en Klussenpunt heeft alle uren, materiaal en materieel betaald gekregen. Voor ons betekende het concreet dat Klussenpunt ruimschoots binnen de oorspronkelijk opgestelde raming is gebleven.

Tijdens de oplevering van het huis aan de verhuurder is geen enkele negatieve opmerking geplaatst. Wij, de verhuurder en dus ook Klussenpunt tevreden. Wij hebben waar voor ons geld gekregen. Onze conclusie en advies:  Klussenpunt is een aanrader voor goed en degelijk werk tegen een alleszins redelijke prijs.

 

Verbouwing begane grond

2021-05-15T07:13:06+02:00

Projectomschrijving

Kuijper, Kampen

Omschrijving van het project verbouwing begane grond

Verbouwing van de complete begane grond van een woning in Kampen. Klussenpunt was daarbij de hoofdaannemer en heeft leiding gegeven aan het project. Er waren vier onderaannemers betrokken waaronder een aannemer, een loodgieter, een stukadoor en een betonzaagbedrijf. Uitgevoerde werkzaamheden: uitbouw aan achterzijde van 2,5 meter, stuken alle wanden en plafonds, renovatie hal, aanpassing installaties voor de keukenrenovatie, uitbreiding elektrische installatie, leggen vloerverwarming en nieuwe cementdekvloer, tegel- en kitwerk keuken.

Commentaar van de klant

Afwerking opdracht: Wij hadden een grote verbouwing te doen, waarbij Henk als coördinator alles heeft geregeld, gepland en aangestuurd en als tussenpersoon alles heeft geregeld met diverse onderaannemers. We konden bij hem terecht met vragen en problemen en hij zocht actief naar de beste oplossing. Hij was erg betrokken bij de gehele verbouwing en kwam ook regelmatig kijken als andere onderaannemers aan het werk waren om te kijken of alles naar wens liep.

Klantvriendelijkheid: Henk neemt de tijd om dingen goed door te spreken, geeft aandacht aan details. Wij  hebben het als zeer prettig ervaren dat hij ons met raad en daad heeft bijgestaan in deze voor ons omvangrijke klus. Wij konden de dingen in vertrouwen aan hem overlaten en konden aan het plezier en enthousiasme merken dat hij zijn motto waarmaakt: schik van mooi werk!

Afspraken maken en nakomen: Henk is duidelijk in het maken van afspraken en komt deze ook na.

Deskundigheid: Henk heeft ons veel tips en raad gegeven in dingen waar wij zelf niet aan gedacht (zouden) hebben, wat ons vertrouwen heeft gegeven in zijn deskundigheid, maar ook zijn brede interesse in alles wat met bouwen/klussen te maken heeft.

Financiële afhandeling: deze verliep vlot en onderdelen duidelijk omschreven.

Prijs-kwaliteitverhouding: naar onze mening is deze goed

Isolatie van een monumentale gevel

2021-05-15T07:22:10+02:00

Projectomschrijving:

Isolatie van een monumentale gevel, Jansen, Kampen

Omschrijving isolatie van een monumentale gevel

Aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van een gevel van een monument waarbij de vochtregulering behouden blijft. Werkwijze: inkrassen wand en verwijderen loszittende delen rondom aanwezige scheuren, aanbrengen leemstuc laag, aanbrengen Pavadentro houtwol isolatieplaten, deze vastzetten met schotelpluggen op de buitenwand, aanbrengen kalkmortel met gaas, aanbrengen dunpleister kalkmortel, aanbrengen vochtregulerende verf.

Commentaar van de klant

De muur ziet er goed uit en het is meteen warmer in de kamer. Afwerking opdracht: De theorie van de nieuwe muur is goed uitgezocht en uitgevoerd. Klantvriendelijkheid: Goede communicatie. Afspraken maken en nakomen: Alles werd goed geregeld en afgesproken. Deskundigheid: Goed, Henk heeft veel onderzoek gedaan naar je juiste manier om een oude muur te isoleren. Financiële afhandeling: Die is volgens afspraak verlopen. Prijs-kwaliteitverhouding: Goed

Diverse kleine klussen

2015-05-05T08:10:59+02:00

Groot Wesseldijk, Kampen

Omschrijving diverse kleine klussen

Vervangen sloten, plaatsen rookmelders, vervangen lichtkoof, plaatsen schap, vervangen vensterbank, kitten, verplaatsen modem, plaatsen badkamer accessoires

Commentaar van de klant

Bij deze diversiteit aan klussen, bleek Henk een echte allround klussenman, van alle markten thuis. Alles was bespreekbaar. Bovendien alles in één hand Ideaal. Afwerking opdracht: Alle werkzaamheden zijn prima uitgevoerd. Klantvriendelijkheid: Er was sprake van plezierig overleg en zo nodig en/of desgevraagd uitleg. Afspraken maken en nakomen: De afspraken werden duidelijk van te voren onder andere via email gecommuniceerd en werden exact nagekomen. Verder weet je ook door een “intakegesprek” en de website precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verassingen te staan. Deskundigheid: Zoals reeds gezegd, echte allround klussenman. Financiële afhandeling: Duidelijk gespecificeerde, rekening, waarbij b.v. ook het onderscheid tussen 6% en 19% btw inzichtelijk is. En dat gebeurt lang niet overal, is mijn ervaring. Prijs-kwaliteitverhouding: Je krijgt echt “heel wat”. En daarvoor betaal je beslist niet teveel.

Zolder isolatie

2015-05-05T14:21:01+02:00

Jaasma, Zwolle

Omschrijving zolder isolatie

Naisoleren van zolder met Ecotherm Isoeasy en Baseline in samenwerking met opdrachtgever.

Commentaar van de klant

Het was een goede greep om met Henk aan de slag te gaan. Voor mij als amateur klusser was het bijzonder prettig om met Henk samen te werken. Ik had al direct het gevoel dat het heel zinvol, gezellig en leerzaam zou zijn. En terugkijkend bleek dat ook zeker het geval. Afwerking opdracht:  Henk heeft het netjes en zorgvuldig afgewerkt. Ook op de moeilijk bereikbare plaatsen; in de verste hoeken onder het dak. Knap werk. Klantvriendelijkheid:  Ik heb met Henk een paar prima dagen gehad. Behalve flink doorwerken hebben we ook veel gepraat en bevraagd. Over bijvoorbeeld zaken, die niet specifiek met het zolderwerk te maken hadden. Afspraken maken en nakomen: Henk maakt vlot en duidelijk afspraken zonder poespas. Het goede is dat hij ze ook nakomt. Deskundigheid: Henk heeft goed werk afgeleverd. Het vertrouwen dat we vanaf het begin in hem hadden heeft hij niet beschaamd. Prijs-kwaliteitverhouding: Na enige offertes met elkaar vergeleken te hebben en terugkijkend op het geleverde werk vinden we dat Henk een goede prijs-kwaliteitverhouding hanteert. Financiële afhandeling: Een vlotte, praktische afhandeling. Dat waren we inmiddels al van hem gewend.

Terras overkapping

2017-03-13T18:16:36+01:00

Loopers, Kampen

Omschrijving plaatsen terras overkapping

Leggen balklaag, dak dekken (door onderaannemer), aanbrengen lichtpunten, afwerken onderzijde en voorzijde terrasoverkapping in de stijl van het huis.

Commentaar van de klant

Wij zijn erg blij met onze overkapping die onze verwachtingen heeft overtroffen. Henk is in staat gebleken om onze wensen om te zetten in realiteit op een geweldige professionele maar tegelijkertijd gemoedelijke manier. Voor de toekomst weten we je te vinden! Afwerking opdracht: Perfect. Precies zoals wij het in gedachten hadden is onze overkapping gerealiseerd. Erg knap om alleen door goed te luisteren naar de wensen van de klant iets neer te zetten wat tot dusver alleen in het hoofd van je klant zat. Afwerking is erg netjes en met aandacht voor details.  Klantvriendelijkheid: Zeer flexibel en oprecht geïnteresseerd in de mening van de klant; klant is hier nog echt Koning! Afspraken maken en nakomen: Alles in overleg en stipt nagekomen. Deskundigheid: Zeer breed ontwikkeld en zeer kundig. Prijs-kwaliteitverhouding: Prima, echt waar voor je geld. Financiële afhandeling: Zoals afgesproken. Offerte was goed doorgerekend en besproken waardoor er geen verrassingen waren.

Studio oefenruimte

2021-05-15T07:28:11+02:00

Projectomschrijving:

Bouw studio oefenruimte, Jansen, Kampen

Omschrijving bouw studio oefenruimte

Bouw van een doos-in-doos (box-in-box) ruimte om het geluid van een muziekband te isoleren. Inclusief suskasten voor een geforceerde afzuiging en passieve toegang van lucht. Exclusief wand -en plafondafwerking.

Commentaar van de klant

Afwerking opdracht: Helemaal zoals afgesproken. De ruimte is niet helemaal afgewerkt omdat de band er nog een eigen draai aan wil geven. Klantvriendelijkheid: Prima communicatie. Afspraken maken en nakomen: Dit ging erg goed. Deskundigheid: Erg goed, Henk heeft  veel onderzoek gedaan naar de akoestische problemen die we tegenkwamen. Prijs-kwaliteitverhouding: Goed. Financiële afhandeling: Volgens afspraak.

Ga naar de bovenkant