Steeds meer mensen zullen steeds lang thuis blijven wonen. In veel gevallen zal dat een bewuste keus zijn. Mensen zijn mondiger en gezonder dan vroeger en hebben ook meer te besteden. Maar niet iedereen heeft die keus. Veel mensen zullen een beroep op zorg moeten doen. Dat terwijl ze toch thuis willen blijven wonen. Samen met u, de zorgsector en experts kunnen we komen tot de ideale aanpassing van uw woning geheel volgens uw wensen en behoeften. Uw woning is dan een plek waar het prettig, comfortabel en vooral ook veilig wonen is ondanks een eventuele beperking. De woning groeit als het ware met uw situatie mee.

Levensloop geschikt wonen en toegankelijkheid

Bij de beoordeling van toegankelijkheid gaat het over de toegang tot het gebouw of de woning. Zijn er trappen naar de voordeur of is er een hellingbaan? Kan de woning zonder opstap vanuit een galerij worden bereikt? Zijn er drempels in de woning?

Veiligheid en comfort

Er zijn vaak eenvoudige en handige hulpmiddelen die kleinere ongelukken in en om de woning voorkomen, Is de toegang tot de woning goed verlicht? Heeft het flatgebouw een deurdranger die de deur goed afsluit? Zijn er veiligheidssloten voor en achter in de woning?

Woonomgeving

Een veilige en toegankelijke woning heeft weinig nut voor mensen die het openbaar vervoer of de eigen auto elke keer weer nodig hebben voor meestal dagelijkse zaken als supermarkt, huisarts, apotheek of om er gewoon even ‘uit’ te kunnen zijn. Of is verhuizen beter?

Gebruiksgemak

Hierbij wordt vooral gekeken naar de eisen die de woning of het woongebouw beter geschikt maken voor mensen met lichte functiestoornissen. Zoals de afstand tussen keuken en woonkamer. Maar ook zaken als de hoogte van het werkblad in de keuken. Is er voldoende bergruimte in de woning? En is die gemakkelijk bereikbaar?

Denk bij levensloop geschikt wonen aan

Bad en douchezitjes, beugels, verhoogd toilet, sta-op hulp, instapbad, vlakke douchevloer, deurintercom, licht- en gordijnregelingen, personenalarmering, dwaaldetectie, deur- en hekopener, traplift, plateaulift, brede deur, geen drempels, aangepaste keuken.

Klussenpunt

heeft de samenwerking gezocht met Thuiscomfort.nl (website, nieuwe pagina). Steeds meer mensen willen comfortabel, veilig en energiebewust wonen. Nu en in de toekomst. Thuiscomfort informeert en inspireert u over de mogelijkheden. Met concrete oplossingen en het laatste nieuws over:

  • Duurzaam wonen
  • Slim wonen
  • Langer zelfstandig wonen

Bezoek Thuiscomfort.nl:

  • als uw situatie verandert, bijvoorbeeld wanneer de kinderen op kamers gaan
  • om ideeën op te doen voor uw woning
  • om te zien welke slimme keuzes anderen hebben gemaakt
  • om te zien welke specialisten u kunnen helpen met aanpassingen aan uw woning
  • om goed geïnformeerd het gesprek aan te gaan met deze specialisten

Meer informatie

Meer informatie over het maken van een offerte, het uurloon (arbeidsloon) of reiskosten vind u op de pagina bedrijfsinformatie.
Voorbeelden van door mij uitgevoerde klussen en de reactie van klanten hierop vind u bij mijn portfolio.
Middels het e-mail formulier kunt u contact met mij opnemen.