huis-energie-labelEnergie besparen is hot! U wilt energie besparen, maar weet niet hoe. Daarbij kan ik u helpen. Samen met u kan ik nagaan welke problemen u ervaart en wat eventuele mogelijkheden zijn om de problemen te verhelpen. Aan de hand van het advies worden er vervolgens offertes opgevraagd bij verschillende aanbieders voor bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, muurisolatie, glasisolatie, het plaatsen van een HR-ketel, het aanbrengen van radiatorfolie, het aanbrengen van tochtwering, zonnecollectoren, zonnecellen (PV-cellen). Alles wat ik zelf kan uitvoeren zal ik zelf uitvoeren. U ontvangt uiteindelijk één offerte van mij. Wilt u vast kijken welk energielabel uw woning heeft, kijk dan hier (website, nieuwe pagina).

Grote lijnen

Bouw huis   Isolatie
Voor 1976   Niet of nauwelijks
1976 – 1982   Matige spouwmuur- en dakisolatie
1983 – 1991   Overal isolatie, matige kwaliteit, alleen dubbel glas in woonkamer
1992 – nu   Doorgaans goed geïsoleerd

Energie besparing en subsidie

Bij de financiering kan ik ook een rol spelen. Niet als bank, maar ik kan u wijzen op voordelige leningen speciaal voor dit doel. Daarnaast kunt u een subsidie ontvangen als u uw huis met één of twee labels verbeterd. Bovendien zijn er subsidies te krijgen bij de gemeentelijke of provinciale overheid. Deze subsidies zijn stapelbaar. Kijk u vast voor een overzicht bij de Energiesubsidiewijzer (website, nieuwe pagina) van Milieu Centraal.

Energiebesparing door isolatie en energieopwekking

Zelf zal ik ook de handen uit de mouwen steken door bijvoorbeeld zonnecollectoren voor het tapwater te plaatsen of zonnecellen om elektriciteit op te wekken te plaatsen. Dakisolatie van de zolder kan ik ook voor u verzorgen. Al kan ik veel, ik kan niet alles. Daarom heb ik contact met bedrijven en personen voor maatwerkadvies, glasisolatie en na-isolatie van de spouwmuur. U hoeft dus geen zaken te doen met verschillende aannemers, ik zorg dat alles geregeld wordt en dat de geleverde werkzaamheden van goede kwaliteit zijn. Klussenpunt doet zelf ook aan energieopwekking met zonnepanelen. De installatiebeschrijving en een overzicht van de energieproductie vindt u hier (website Klussenpunt)

Energie besparen met Climarad

ClimaradClimarad maakt ventilatie-units voor huizen. De ventilatie-unit werkt samen met een radiator waarachter deze geplaatst is. Een belangrijk voordeel van de unit is dat deze prima in bestaande huizen te gebruiken is. Dit komt doordat de lucht toe- en afvoer middels korte pijpen direct door de muur plaatsvindt; er hoeven geen lange leidingen geplaatst te worden. De luchtkwaliteit wordt constant bewaakt door een CO2-meting. Als deze toeneemt door een feestje, dan zal de unit het ventileren intensiveren.

Voordat de lucht naar buiten wordt geblazen staat deze eerst zijn warmte af aan de lucht die vers van buiten wordt aangezogen. Doordat de verse buitenlucht daarna door de radiator de ruimte wordt ingeblazen zal er geen gevoel van koude of tocht worden waargenomen. In de zomer kan de unit ingezet worden om ’s nachts koele lucht in de ruimte te blazen. Een en ander wordt helemaal duidelijk in een filmpje (nieuw scherm, youtube).

ClimaRad

Zelf heb ik de Climarad thuis geïnstalleerd en ik moet toegeven dat het een fijn apparaat is. De ventilator maakt bijna geen lawaai en de lucht blijft goed van kwaliteit. Het is wel droger in de ruimte dan wij gewend waren, met een luchtvochtigheid van rond de 55%. Een luchtvochtigheid tussen de 50 en 60% wordt gezien als ideaal. Tja, voor de huisstofmijt is deze drogere lucht natuurlijk wel even slikken! Climarad (nieuw scherm, webpagina) units kan ik leveren en plaatsen, neemt u vrijblijvend contact (zelfde scherm, contactpagina) op voor een afspraak en meer informatie.

Meer informatie

Meer informatie over het maken van een offerte, het uurloon (arbeidsloon) of reiskosten vindt u op de pagina bedrijfsinformatie.
Voorbeelden van door mij uitgevoerde klussen en de reactie van klanten hierop vindt u bij mijn portfolio.
Middels het e-mail formulier kunt u contact met mij opnemen.