Werkzaamheden van een elektricien

Meterkast groepenkastBent u op zoek naar een elektricien? Wilt u een stopcontact (wandcontactdoos), schakelaar, dimmer of lamp plaatsen? Dan kan ik u helpen. Net als het uitbreiden van de meterkast (groepenkast) met een zekering (smeltveiligheid, automatische zekering) of aardlekschakelaar voor bijvoorbeeld een vaatwasser of een wasdroger. Of wilt u zelf zonnepanelen op uw dak leggen en de extra groep en zekering door een installateur laten aanleggen? Ook bij problemen aan de Centrale Antenne Inrichting (CAI) kan ik u helpen met een nieuwe versterker of het opsporen van problemen met de coax kabels. Tot slot ben ik ook vaak actief bij badkamer- of keuken renovaties. Neemt u gerust contact op om even te overleggen.

Energie besparen

Er zijn enkele manieren om energie te besparen. Het gebruik van spaarlampen of LED-lampen is hier een goed voorbeeld van. Ik kan u helpen bij het kiezen van lampen met de juiste kleur en helderheid. U kunt ook energie besparen door gebruik te maken van een bewegings- of aanwezigheidsmelder. Hiermee bespaart u niet alleen energie, maar krijgt u ook extra comfort omdat u een lamp niet zelf hoeft aan- en uit te schakelen. Meer over energie besparen vind u hier.

De elektricien en veiligheid

Veiligheid is natuurlijk belangrijk voor u. Om de veiligheid te waarborgen installeer ik alleen volgens de geldende normen (NEN 1010). Iedereen mag zichzelf elektricien noemen, maar ik heb een vierjarige MBO opleiding gevolgd en afgerond met goed gevolg. Bovendien ben ik in het bezit van een vestigingsvergunning voor het elektrotechnisch installatie bedrijf. Alle merken installatiematerialen (Attema, Philips, Osram, Lumiance, Steinel, Sylvania, Busch-Jaeger, Gira, Jung, Niko, Berker, Eaton, Hager, ABB) kan ik voor u leveren en plaatsen. Neemt u contact met mij op als u uw installatie niet vertrouwt. Ik kan voor u nazien of uw installatie voldoet aan de eisen van deze tijd, en u hierover adviseren. Veiligheid in uw huis staat voorop!

Meterkasten met daarin ‘stoppen’ (losse zekeringen van porselein) dateren van vóór 1990. Sindsdien zijn we in onze woningen steeds meer elektrische apparaten met een hogere energievraag gaan gebruiken. De laatste jaren zijn daar in en om veel woningen nog warmtepompen en oplaadpunten voor een elektrische auto bij gekomen. Inmiddels wekken veel huishoudens bovendien duurzame energie op met zonnepanelen. Elektrotechnisch specialist John van Vugt van brancheorganisatie Techniek Nederland constateert dat de stoppenkast op die toenemende elektrificatie niet berekend is. ‘De meterkast is een belangrijke ruimte in elke woning. Wanneer daar iets misgaat dan kan dat tot gevaarlijke situaties leiden, van stroomuitval tot brand. De bedrading van oude stoppenkasten is niet geschikt voor het aansluiten van apparaten met grotere vermogens. Door overbelasting ontstaat oververhitting waardoor onderdelen kunnen uitvallen, kabels kunnen doorbranden en er kan uiteindelijk zelfs brand ontstaan in de meterkast.’

Als een woning zonnepanelen, een oplaadpunt voor de elektrische auto en/of een warmtepomp krijgt, is het volgens Van Vugt belangrijk dat de eigenaar zich goed laat adviseren. Een erkend installateur die lid is van Techniek Nederland kan vaststellen of vervanging van de stoppenkast door een groepenkast met automatische zekeringen nodig is. Een moderne groepenkast is geschikt voor apparaten die stroom opwekken, opslaan en terugleveren aan het elektriciteitsnet. Ook zijn ze geschikt voor de toepassing van moderne energiemanagementsystemen die het energieverbruik in een woning of wijk optimaliseren. Een moderne groepenkast schakelt automatisch op basis van de energievraag en schakelt uit bij overbelasting.

Uitbreiding, groot of klein, of modernisering van uw installaties behoren tot mijn kernactiviteiten.

Meer informatie

Meer informatie over het maken van een offerte, het uurloon (arbeidsloon) of reiskosten vind u op de pagina bedrijfsinformatie.
Voorbeelden van door mij uitgevoerde klussen en de reactie van klanten hierop vind u bij mijn portfolio.
Middels het e-mail formulier kunt u contact met mij opnemen.