Waterstof

Met flinke belangstelling volg ik de ontwikkeling van het idee waarbij waterstof wordt ingezet als energiebron. Nefit is bezig met het ontwikkelen van een ketel voor verwarming waarbij waterstof wordt ingezet als brandstof. In een filmpje (vooral voor techniekliefhebbers denk ik) maken zij duidelijk waar de uitdagingen nog zitten op dit moment en wat ze al onder de knie hebben.

Afgelopen week werd duidelijk dat Shell, Gasunie en Groningen Seaports een nieuw groot windpark in zee willen gaan koppelen aan de grootste waterstoffabriek van Europa. Meer daarover in dit artikel van het AD. Groot nadeel bij het gebruik van waterstof als energiebron zijn de slechte rendementen. Er is erg veel stroom nodig om waterstof te maken, en er gaat ook veel energie verloren om van waterstof weer elektriciteit te maken (in het geval van auto’s die op waterstof rijden).
Afbeelding

Nieuwe muurverf

Sigma komt met een nieuwe muurverf waarbij ze het aandurven de verf ‘perfect’ te noemen. In de productbeschrijving noemen ze dat Sigma Perfect zorgt voor een zorgeloos en perfect en egaal eindresultaat, zelfs tijdens de meest uitdagende projecten. Dankzij Sigma Perfect zijn gerolde banen onzichtbaar na droging, zelfs bij veel lichtinval.

Kortom:

  • Perfect egale afwerking, dankzij Smooth Layer Technologie
  • Aanzet- en baanvrij verwerkbaar
  • Bijwerken met hetzelfde product valt niet of nauwelijks op
  • Schrobklasse 1 volgens NEN EN 13300
  • Redelijk ongevoelig voor opglanzen

Meer weten over dit product? Kijk dan even naar dit filmpje.
Afbeelding

Velux nog beter

Velux heeft zijn uitzettuimelvensters verbeterd. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in een elektrische bedienbare uitvoering. Het elektrisch bedienbare uitzettuimelvenster is ook ontworpen voor gebruiksgemak. Met één druk op de knop van de wandbediening open je het dakraam. En de standaard regensensor zorgt ervoor dat het dakraam automatisch weer sluit als het gaat regenen. En krijg je ventileren niet in je dagelijkse routine? Het dakraam is toe te passen met VELUX ACTIVE with NETATMO. Dit smart home automation systeem met sensoren opent of sluit het dakraam automatisch als het binnenklimaat er om vraagt. Daarnaast kan de VELUX ACTIVE app verbinding maken met Apple HomeKit, Google Assistent producten en spraak assistent Siri. Het dakraam is dus ook te openen met je stem!