Nieuws van Velux

Met oplopende temperaturen stijgt ook de kans op oververhitting van de woning. Door overdag ramen en zonwering dicht te houden en ’s nachts als het afkoelt, de ramen te openen, blijft een woning aangenaam koel. Voor nog meer gebruiksgemak zijn de elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen verbeterd. Een nieuw slank design en een snellere en stillere motor zorgen voor warmtewering met nog meer comfort en behoud van daglicht en uitzicht.

De elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen op netstroom type MML en op zonne-energie type MSL hebben een nieuw design. Het moderne design bestaat uit een slanke cassette en zijgeleiders die naadloos aansluiten op een VELUX dakraam. De verbeterde motor zorgt voor een snellere en stillere bediening. Het verbeterde design zorgt voor een regen contactgeluid reductie van 10dB ten opzichte van een dakraam zonder buitenzonwering.

Om de temperatuur in huis te beperken, is het belangrijk om de inval van zonlicht te voorkomen met behulp van zonwering. Dit geldt zeker bij goed geïsoleerde woningen. Vanuit wet- en regelgeving wordt binnenkort een grenswaarde ingesteld voor de kans op temperatuuroverschrijding. Met goede zonwering wordt de opwarming bijna volledig voorkomen, omdat de zonnestralen worden tegengehouden voordat deze het glas raken.

VELUX buitenzonweringen reduceren zonnewarmte met 73%. Terwijl je door de netstructuur van het screendoek daglicht en uitzicht behoudt. Wel zo prettig in ruimtes waar daglicht essentieel is. Bijvoorbeeld bij het thuiswerken of als de kinderen huiswerk maken. Hierdoor hoeft er minder gebruik te worden gemaakt van kunstverlichting en elektronische koeling omdat de ruimte minder warm wordt. Dit bespaart energie en zo houden bewoners toch contact met buiten. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe platform aantrekkelijk geprijsd is.

De elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen zijn eenvoudig te monteren op zowel handbediende als elektrische VELUX dakramen. Om de woning actief te koelen kunnen de elektrische buitenzonweringen (en elektrische dakramen) worden gekoppeld aan het VELUX ACTIVE binnenklimaatsysteem. Hierdoor zijn ze eenvoudig te bedienen via de smartphone en spraakbesturing of gaan ze automatisch open of dicht wanneer de sensoren een te hoge temperatuur waarnemen of verwachten

“VELUX ACTIVE kan geheel zelfstandig denken en handelen. Verlaat je het huis dan kun je met één druk op de ACTIVE vergrendelknop alle ramen in één keer sluiten. Wel zo veilig. Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis. Op basis van het klimaat in huis of als er hoge temperaturen worden voorspeld, sluiten buitenzonweringen en dakramen zich overdag om te voorkomen dat de kamer opwarmt. ’s Avonds gaat de buitenzonwering omhoog en worden verschillende ramen beneden en op zolder tegen elkaar opengezet. Dit zonder het gebruik van airconditioning, wat energiekosten bespaart. Zo kunnen bewoners bij aangename temperaturen van de zomer genieten en profiteren van een gezond binnenklimaat,” volgens de Gooijer.

Vakantie

Klussenpunt is gesloten van 4 tot en met 26 juli 2020.