September 2017

September 2017

Aan het werk

Je raakt er zo gemakkelijk aan gewend. Vakantie. Dit jaar zijn mijn gezin en ik naar Zweden geweest. Alles is dan anders dan de gewone gang van zaken. En dat is heerlijk. Weer terug ben ik vrijwel direct weer begonnen met het verbouwen van mijn nieuwe bedrijfsruimte aan de Eckertstraat. Ik moet wel zeggen dat de vakantie dan nog flink aan mij trekt en dat het niet makkelijk is weer aan het werk te gaan. Even doorzetten, zien dat ik iets fijns maak en er is weer schik van mooi werk.

Veiligheid in eigen hand

Wat mij ook helpt om mij aan de vakantie te ontworstelen is een fijne cursus. Afgelopen week was ik bij Honeywell in Amsterdam. Hier was ik al eerder geweest om meer te weten te komen over de Evohome Thermostaat. Met deze thermostaat kun je niet alleen de temperatuur vanaf je telefoon thuis regelen, maar ook de temperatuur per ruimte.

Het onderwerp deze keer was de Evohome Beveiliging. De beveiliging wordt uitgevoerd door een centraal kastje, aangesloten op internet. Zoals vele noviteiten is ook deze in gesprek met je telefoon. Alle beveiligingscomponenten hebben draadloos contact met het centrale kastje. Voor de installatie betekent dit dat er geen draden hoeven worden aangelegd om een functionerend systeem te krijgen.

Er kan een grote variatie aan apparaatjes aangesloten worden. Zo is er een bewegingssensor (met of zonder camera), een glasbreukdetector, een raam/deursensor en een sirene. de installatie kan worden aan of uit gezet met de telefoon of met een kastje bij de voordeur. Als je hier een druppel tegenaan houdt kun je de installatie aan- of uit schakelen. Aan de installatie kun je ook een paniekknop toevoegen. Bij alarm kun je instellen dat tot drie mensen gewaarschuwd worden met een sms.

Het systeem voldoet niet aan eisen gesteld door verzekeraars. Voor diefstal- of inbraakbeveiliging zorg je natuurlijk eerst voor dat alle sloten, ook wel de buitenschil, goed voor elkaar zijn. Als een inbreker dan toch binnen komt, kun je hem afschrikken met detectie en hard geluid. Daarnaast kan de registratie en foto’s die het systeem maakt helpen bij de opsporing van de inbrekers. Als toepassing voor zorgsituaties zou je bij een paniekmelding op afstand vast kunnen kijken wat er aan de hand is.

2017-09-02T13:00:44+00:002 september 2017|Nieuws over Klussenpunt|