Waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelenAfgelopen maand ben ik met Melle (mijn hulp) naar Amsterdam geweest. We waren in de buurt van de ArenA bij Honeywell. Ik noem Honeywell voor het gemak, wat een of ander directielid van Honeywell had het geweldige idee gehad dit onderdeel van Honeywell Resideo te noemen. Het lijkt mij een moeilijk te onthouden merk. Ik vraag me af wat het voordeel is van het gebruiken van een nieuw merk boven het ijzersterke imago van Honeywell. We waren met zijn tweeën bij deze training, en wij kregen alle aandacht van de cursusleider die we maar konden wensen.

Melle en ik kwamen voor een training waterzijdig inregelen van cv-installaties en cv-optimalisatie. Het waterzijdig inregelen heeft als voordelen dat de stookkosten lager worden, het binnenklimaat aangenamer wordt, hinderlijke geluiden in de cv-installatie verleden tijd zijn en dat de installatie eenvoudig is. In het kort uitgelegd houdt het waterzijdig inregelen in dat alle radiatorkranen vervangen worden en dat de nieuwe kranen zo worden ingesteld dat het warme water zo efficiënt mogelijk door de radiatoren in huis stroomt.

Mijn verwachting om ooit een cv-installatie waterzijdig in te regelen ligt laag, het is ook nog niet eerder aan mij gevraagd door een klant. Maar ik vond het toch erg leuk om even in de techniek te mogen duiken samen met Melle een voorstelling te mogen maken van de voordelen van deze techniek.

Rookmelders

RookmelderDe rookmelders worden vanaf 1 juli 2022 verplicht in de bestaande bouw. Deze datum is gekozen om huis- en gebouweigenaren voldoende tijd te geven om melders te laten plaatsen. Ook worden door deze lange periode problemen voorkomen bij de levering en beschikbaarheid bij leveranciers.

Vul de rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders jij nodig hebt!

Dingetjes en dangetjes

Er is een tweede golf over ons heen gekomen. Daar waar ik in de eerste golf mijzelf aanmeldde als zorgvrijwilliger, daar laat ik het nu. De tekorten van zorgkrachten in de ziekenhuizen lopen weer op. Dit keer maak ik een andere balans op. Aan de ene kant zie ik dat de zorg zich reorganiseert met het inzetten van ongeschoold personeel en korte cursussen. Aan de andere kant vind ik dat als ik het gat aan de ene zijde vul, er een gat aan de andere zijde ontstaat.

Mijn planning zit vol tot en met januari, februari en maart zijn ook al deels gevuld. Uitstellen van het werk kan in een aantal gevallen, niet alles is noodzakelijk en behoeft direct uitvoering. Maar ik vind uitstel van vier maanden moeilijk uit te leggen aan een klant. Het geeft ook een bak gedoe in het aanpassen van de reeds gedane bestellingen. Bij dat alles komt verder dat ik mijn verplichtingen naar Melle ook niet zo maar terzijde kan schuiven.

Van 28 december 2020 tot en met 6 januari 2021 hebben we vakantie.

Na de aanschaf van een batterij gevoede heggenschaar heb ik nog een heggenschaar met snoer over. De eerste die zich meldt mag hem komen halen.