Minder scharnieren

SharnierDe nieuwe AXA Titan heeft met slechts drie scharnieren per deur een draagvermogen van 180 kg, waardoor vier scharnieren niet meer nodig zijn. Dit wordt gerealiseerd door de dubbele rolling van de scharnierbladen die een hogere sterkte oplevert, in zowel verticale als zijdelingse richting.  Zonder dat het scharnier dikker wordt en gewoon past in een standaarduitfrezing voor 3 mm-scharnieren. Dankzij een gepatenteerd vergrendelingssysteem behoort een dievenklauw tot het verleden, maakt het aflakken eenvoudiger, vergroot het montagegemak. En het draagt bij aan verlenging van de onderhoudsinterval van de deur, aldus fabrikant Axa Home Security. Qua inbraakwerendheid is de winst nog groter: hier volstaan drie AXA Titan-scharnieren om SKG3, weerstandsklasse 3 te bereiken in plaats van de gebruikelijke vijf scharnieren. Filmpje!

Salderen blijft tot 2023

zonnepanelenGoed nieuws voor mensen met zonnepanelen. Minister Wiebes heeft bekend gemaakt dat het salderen tot 1 januari 2023 blijft bestaan. Het salderen wordt dan stapsgewijs afgebouwd tot nul in 2031. De salderingsregeling houdt in dat je de stroom die je met je zonnepanelen opwekt mag aftrekken van je eigen stroomgebruik. Meer over salderen vind je hier.

Lekker zitten onder de douche

Een douchezitje wordt vast op de muur gemonteerd waardoor de gebruiker verzekerd is van een veilige houding en een mogelijkheid om rustig te kunnen zitten. Na gebruik kan de zitting worden opgeklapt. Zo neemt deze minder ruimte in wanneer andere mensen de douche staand willen gebruiken. Meer informatie vind je bij Handicare.

Stille badkamerventilator met kleur

De krachtigste en tegelijkertijd stilste badkamerventilatoren vindt u bij S&P: slechts 26,5 dB(A) bij vol vermogen. De gepatenteerde technologie van de ‘silentblocks’ geniet inmiddels grote bekendheid. Door het introduceren van diverse designuitvoeringen kiest u de fraaist mogelijke oplossing in iedere badkamer. Het doel voor een badkamerventilator is simpel: het afzuigen van de vochtige lucht, zodat geuren worden afgevoerd, condens wordt opgeheven en schimmels worden voorkomen.

Praktijktesten wijzen uit dat de Silent ventilatoren van S&P als enige in staat zijn deze klus goed te klaren. Want de badkamerventilatoren van S&P leveren als enige in zijn soort voldoende opvoerhoogte om weerstanden in kanalen en roosters daadwerkelijk te kunnen overwinnen. Naast de al langer bestaande Silentuitvoeringen, zijn Silent Designuitvoeringen leverbaar. Ook bij deze design-ventilatoren heeft u de keuze tussen aan/ uit modellen (CZ), die doorgaans worden gekoppeld op een lichtschakelaar. En CRZ-uitvoeringen, welke zijn voorzien van een instelbare nalooptimer. U kunt deze ventilatoren zo instellen dat deze tot dertig minuten nalopen na het uitschakelen van de verlichting, zodat uw toilet- of badkamer perfect wordt geventileerd. Een brochure vind u hier.