Velux-tuimelventster-met-onderhandgreepMeer keuze bij Velux

Soms kan het niet anders dan dat een dakraam wat hoger in het dak moet worden geplaatst dan handig is. Een hoog geplaatst dakraam geeft namelijk problemen met openen. Het openingsmechanisme van Velux bevindt zich namelijk aan de bovenzijde van het raam. Tot nu toe.

Velux heeft namelijk nieuwe producten aangekondigd. Naast een nieuwe keuzemogelijkheid voor witte zijgeleiding bij raamdecoratie en een nieuwe kleurencollectie in de raamdecoratie is er een nieuw dakraam. Dit dakraam biedt de mogelijkheid om het dakraam ook aan de onderzijde te openen. Meer hierover vind u hier.

wateropslagNat krat

Het idee: een schuurtje maken voor de natuur, denk aan planten, vogels, bijen, vlinders, vogels en egels. Het werd het Natte Krat. De bedenker is Tijs van Ruth van WaterLeider, ook eigenaar van klussenbedrijf 2RH.

Atelier Groenblauw ontwierp het eerste Natte Krat voor het DreamHûs. De initiatiefnemers gaan de impact meten op de biodiversiteit en de interactie met de omgeving. Rondom het concept wordt nog een klimaat adaptieve tuin aangelegd. Het krat vangt water op voor de beplanting. Een soort lont kan water van de bodem omhoog ‘trekken’, vergelijkbaar met de werking van een olielamp. De beplanting drinkt uit eigen voorraad zodat water geven niet meer nodig is. Het krat is zo ontworpen dat fauna zich erin kan nestelen.

droneBekeken door een drone

Afgelopen maand heb ik twee horizontaal gekoppelde dakramen vervangen bij een klant. Op zich niet heel bijzonder, al is dat best een fijn klusje om te doen. De klant toonde zich, als altijd, goed gezelschap wat de dag nog plezieriger maakte. Echt apart werd het toen halverwege de klus, naast de heerlijke zon, een drone in de lucht verscheen.

De klant bleek een vliegtuigje te hebben waarmee hij filmpjes kan maken. Met onze toestemming is hij gaan filmen en voor wij onze klus af hadden, had ik een gemonteerd filmpje in mijn postvak. Wil je ook een filmpje met een drone ergens van laten maken neem dan contact op met Gerrit. Ik ben erg blij met het filmpje en de kwaliteit die het heeft. Zo bekijk ik het eens van de andere kant.