Glazen lichtkoepel

2024In 2021 introduceerde Velux een nieuwe generatie glazen lichtkoepels voor platte daken. Februari 2024 ben ik bij Velux in De Meern geweest om daar kennis van te nemen. Zoals ieder jaar heb ik ook dit jaar een training bijgewoond. Dit om op de hoogte te blijven van alle innovaties en montage-instructies van Velux producten.

De nieuwe glazen lichtkoepels hebben een uniek ontwerp bestaande uit glas van rand tot rand, waarmee maar liefst 52% meer daglicht de woning binnen schijnt in vergelijking met de vorige generatie ramen voor platte daken. Warmtewerende en verduisterende rolgordijnen kunnen op een discrete manier in de basisconstructie worden geplaatst tussen de onderste plaat en het buitenste glas. Zo komt het daglicht, het design of het uitzicht niet in het gedrang wanneer de zonwering niet wordt gebruikt.

“Onze nieuwe glazen daklichten zijn ontworpen voor meer comfort, energie-efficiëntie, maximaal daglicht en frisse lucht in huis – precies de zaken die mensen graag in huis hebben vandaag de dag. Met meer daglicht, een beter binnenklimaat en het naadloos ontwerp kunnen huiseigenaren meer van buiten naar binnen halen.” Anna Palner Kloch, Productmanager bij VELUX.

glazen lichtkoepel platdakDe glazen lichtkoepels zijn ideaal voor renovaties van platte daken en nieuwbouwprojecten. Met een state of the art afwerking verlenen de ramen na installatie een moderne esthetiek. Het raam met gebogen glas biedt ook een onbelemmerd uitzicht en uitstekende regenwaterafvoer met het unieke CurveTech-design.

De nieuwe generatie glazen lichtkoepels van VELUX hebben uitstekende energieprestaties en een optimale thermische isolatie dankzij de ThermoTechnologyTM, EPS-isolatie en een laag geplaatste beglazing. De lichtkoepels zijn compatibel met VELUX ACTIVE met NETATMO en bediening via de VELUX-app, waardoor smarthome-integratie en de bediening een fluitje van een cent is. Bovendien biedt het design een uitstekende geluidsreductie, hetgeen dat zowel een gezonder als een stiller binnenklimaat creëert.

De ramen beschikken ook over een aantal belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Het gelaagde glas aan de binnenzijde voorkomt aanzienlijke breukpogingen. Het buitenglas is gehard met afdichtingsmiddel, waardoor het dakraam zelfs onder de zwaarste weersomstandigheden veerkrachtig is.

Ventilatie en wooncomfort

vocht op de ramenRegelmatig worden er aan mij vragen gesteld over condens op ramen, een te hoge luchtvochtigheid of schimmelvorming in huis. Daarop verwijs ik regelmatig naar de artikelen van Milieucentraal over ventileren en luchten. Maar nu kwam ik ook een interessante brochure tegen van Velux. De brochure (pdf) is hier te downloaden.

Geen muggen dankzij horren

Hamstra rolhorElk zomerseizoen weer opnieuw genieten van een insectenvrije woning? Dát doet u met de horren van Hamstra. Hoogwaardige horsystemen met functioneel en stijlvol design. Met ons ruime assortiment aan standaardproducten en maatwerkoplossingen is er voor iedere deur en ieder raam een geschikt model te vinden. Meer informatie is te vinden op de website van Klussenpunt of die van Hamstra.