Keukentrends

KeukentrendsWelke keukentrends zijn er op dit moment? Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn er vijfentwintig procent meer keukens verkocht ten opzichte van het jaar ervoor. Aan de hand van de verkoopcijfers is gekeken welke keukens het afgelopen jaar het meest zijn verkocht, maar ook in welke kleur, welk materiaal en met welke accessoires. Daaruit zijn bepaalde keukentrends duidelijk zichtbaar.

Als het om keukentrends gaat, spelen donkere tinten momenteel een hoofdrol. Op dit moment is een van de bestverkochte keukens de zwarte en grijze variant. Deze modern matte keukens wordt vaak gecombineerd met een zwarte kraan en wasbak en een marmeren blad. Nog een opvallende trend: de consument houdt van hout in de keuken. Dit zorgt voor een warme en gezellige sfeer, is de mening, en het creëert een fijne ontmoetingsplek. Nu we meer thuiszitten, is dat des te belangrijk geworden.

Voor veel Nederlanders is de keuken het hart van het huis. Het is de plek waar we gezamenlijk onze dag starten en eindigen. We kiezen in Nederland steeds vaker voor keukens met een duidelijke meubellook die de grens vervaagt tussen keuken en woonkamer. Ook is het van belang dat het design tijdloos is en niet gebaseerd op snelle trends. De stijl is minimalistisch, modern en elegant. Opvallend is dat de keukenkastjes vaak greeploos zijn om het geheel een strakke afwerking te geven. (bron: Klusvisie)

Badkamertrends

BadkamertrendsToe aan wat inspiratie voor de badkamer van volgend jaar? Er zijn drie duidelijke trends: hout, goud én naadloos design. De badkamer moet een comfortabele plek worden.

Als het om badkamer inspiratie gaat: zeg maar dag tegen de standaard witte functionele badkamermeubels in 2021. Het gaat om warme en rijke materialen, zoals notelaar, teak en natuureik. Deze exotische en massieve houtsoorten dragen van nature een warm pigment met zich mee, wat in de badkamer een gemoedelijke sfeer moet creëren. De wandkasten uit zwarte eik zijn ontworpen met een oog voor design door de greeploze en minimalistische afwerking, terwijl het rustieke karakter van de houtsoort de nodige rust in de badkamer moet brengen.

Een zuiver en clean interieur, daar gaat het allemaal om in de badkamer volgend jaar. Ook waskommen, wastafels en baden moeten een nieuw jasje krijgen met het sterke en duurzame materiaal Solid Surface. Het cleane, mat-witte oppervlak van Solid Surface straalt moderne klasse uit en gaat door de strakke vormgeving vloeiend over in de gekozen materialen in de badkamer.

De badkamerkranen steeds minder in chroom zullen worden geleverd. Vijf kleuren zijn leidend in deze trend: zwart, brushed gold, brushed rose gold, brushed cool metal en brushed gun metal. Het uiteindelijke doel: een knusse en warme badkamer. (bron: Klusvisie)

Tegelreparatie

TegelreparatieSinds kort kan ik ook kleine schades aan tegels repareren. Bijvoorbeeld een boorgaatje kan ik maskeren door er wat wax in te smelten en dit dan af te werken met een laklaagje. In een filmpje wordt het allemaal duidelijk gemaakt. Onzichtbaar wordt de schade niet, maar het zijn alleen de beste ogen die nog iets van de schade kunnen zien.

Agenda

Mijn agenda is weer goed gevuld. Afgelopen week heb ik de laatste twee weken in mei 2021 ingevuld. Tussendoor zijn nog enkele losse dagen voorradig. Maar ik ben nu gestopt met het aannemen van werk voor klanten die nog niet eerder een klus door mij hebben laten uitvoeren. Nog niet eerder heb ik een werkvoorraad van een half jaar gehad.

Van 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021 ben ik niet bereikbaar in verband met de kerstvakantie die ik dan heb.