Zien

Henk van Dijk - KlussenpuntDe afgelopen vier, vijf jaar heb ik mij met leesbrilletjes beholpen. In oplopende sterkte had ik soms een brilletje bij me. Meestal echter was ik het brilletje vergeten, kwijt, lag hij nog onder de grond, viel hij van mijn neus of had ik hem gebroken. Geen onverdeeld genoegen. De zoete verlossing kwam met het bericht dat het beter was een bril vast op mijn neus te houden. Met een aardige correctie voor het leesgedeelte, opdat ik niet langer een nauwkeurigheid van centimeters heb maar van delen van millimeters. En een kleine correctie voor het kijken in de verte.

Mijn beeltenis werd dus, waarschijnlijk voorgoed, aangepast. Mijn foto op de website moest daarom ook worden aangepast vond ik. Op deze foto sta ik niet alleen zonder bril; de foto is ook nog eens 12 jaar oud. Nu is op de foto gaan niet een van mijn allergrootste hobby’s maar de gang naar René van der Weerd geeft mij enige verlichting. René heeft de vorige foto’s ook allemaal geschoten in de studio van zijn bedrijf More fotografie. De laatste tijd gaat René niet alleen vooruit in zijn fotografie, maar gaat hij terug naar de basis met pinhole fotografie. Ik ben erg tevreden over de foto. René bedankt!

Plisséhor op maat.

Een plisséhor is een fijn ding. Niet alleen houdt deze hor muggen tegen. De hor staat het ook toe dat honden of kinderen er doorheen lopen. Soms vergeten ze gewoon dat een hordeur dicht zit. Dat is niet erg wat met één keer open en dicht doen zit de hele deur weer in zijn verband. Zoals jullie misschien weten ben ik dealer van Hamstra horren. Hamstra heeft nu het assortiment uitgebreid door ook plisséhordeuren op maat aan te bieden. Dat betekent dat de hor in de fabriek precies op maat wordt gemaakt voor uw situatie. De plisséhor kan worden geleverd met zwart of grijs gaas. Vier kleuren (RAL9001, 9010, 7016 en 9006) kunnen binnen 8 werkdagen worden geleverd. Overige RAL kleuren worden binnen 18 werkdagen geleverd.

Opgewonden

Of het normaal is om opgewonden te raken van een toonzaal? Ik weet het niet maar tijdens de opening van de toonzaal van Plieger in Zwolle afgelopen maand was ik flink onder de indruk. Plieger is een groothandel onder andere in sanitair. Het lukt mij als kleine ondernemer niet om een hele toonzaal in te richten met badkamers en wc’s. Daarom maak ik al jaren dankbaar gebruik van de toonzaal van Plieger. Klanten maken een afspraak en worden dan deskundig begeleid door de ervaren mensen van Plieger. Na het bekijken van de verschillende mogelijkheden in de toonzaal wordt er een lijst gemaakt van materialen en een 3D tekening van de nieuwe inrichting.

Plieger is in Zwolle verhuisd en de toonzaal is daarom van de grond af aan opnieuw opgebouwd. De toonzaal is niet alleen ingericht op badkamers en wc’s, maar ook op materiaalsoort (douchekoppen, wasbakken, kranen, fonteintjes). Daarnaast is er een ruimte ingericht voor vloer- en wandtegels. Er is een mooie 3D tour te zien op de website van Plieger. Klik op “Kijk binnen (360 graden tour)”.

Led knutsel

Weer een halogeenlampje kapot, dit keer van de afzuigkap. Maar eens gekeken of er geen led-vervanger voor zou zijn. Eerder had ik het over retrofit lampen. Lampen die één op één kunnen worden vervangen. Je gaat dan van bijvoorbeeld een gloeilamp naar een ledlamp met dezelfde lichtsterkte en kleurtemperatuur. Alleen het opgenomen vermogen (Watt) is natuurlijk een stuk lager. De lamp die ik vond was van Philips, retrofit én dimbaar.

Waar ik niet goed naar heb gekeken was de lengte van het led-lampje. Ik heb me laten leiden door een plaatje. Deze leek goed maar ik kreeg een ledlamp van 45 millimeter lang. Veel groter dat het halogeen lampje. Ik heb me niet uit het veld laten slaan en heb het armatuurtje aangepast met een vijl. Zo ben ik gegaan van een oude situatie met 2 x 20 Watt naar een nieuwe situatie met 2 x 2 Watt!