Juli 2017

Juli 2017

Precies waterpas

Door het gebruik van lasers bij het uitzetten van bouwwerken zou je denken dat er niets meer mis hoef te gaan met het haaks en waterpas zijn van wanden in woningen. Niets blijkt minder waar in de praktijk. Toch heb ik nu ook een tweede laserinstrument aangeschaft. Ik had al een laserafstandsmeter met een nauwkeurigheid van 1,5 mm op 100 meter. En deze is erg handig bij het opnemen van werk.

Daar is nu een 3D laserinstrument bij gekomen. Dit instrument kan in één keer 3 lijnen in een ruimte zetten. Deze lijnen staan allemaal haaks op elkaar en worden automatisch waterpas gesteld. Twee lijnen haaks op elkaar zijn heerlijk bij het plaatsen van tegelwerk in bijvoorbeeld een badkamer. Maar ook met één lijn kan ik al een mooi vlak plafonnetje maken.

Druk

“Als je honderd keer zegt dat je het druk hebt, wordt het natuurlijk ook niet rustig” (Loesje). Druk zijn wordt gezongen als een mantra waarin wordt uitgedrukt hoe succesvol je bent. Een volle agenda is natuurlijk ook een teken van succes. Ook ik moet nagaan hoe ik met de vragen van klanten en de daaruit voortkomende druk moet omgaan.

Het is duidelijk. Alle leveranciers en collega’s melden het. Er lijkt een vulkaan opengebarsten van particulieren die iets willen laten bouwen of onderhouden. Tegen klanten die mij eerder een opdracht hebben laten uitvoeren zeg ik in principe altijd ‘ja’. De laatste tijd heb ik vaak ‘nee’ moeten verkopen aan nieuwe klanten. Daarbij steekt het mij dat ik ook kleine klusjes of acute problemen niet kan oppakken. Vervolgens weet ik ook niet meer aan welke aannemer ik de klant dan wel kan doorverwijzen. Ook allemaal de agenda vol.

Wat ik kan adviseren is: maak een plan en bereid een verbouwing goed voor. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren om acute problemen te voorkomen. Verwacht niet dat je snel aan de beurt bent en hou rekening met een wachttijd. En dan komt alles goed. In een artikel op nu.nl vorige maand wordt nader uitgelegd hoe je een verbouwing aanpakt.

Deurenapp

Skantrae maakt en levert al jaren een mooi breed assortiment deuren. Zij hebben nu een app ontwikkeld waarmee je een nieuwe binnendeur kunt bekijken in je eigen interieur. Vanaf nu heb je dus de mogelijkheid, voordat je koopt, om verschillende deuren te ‘passen’. De app werkt op zowel Android- als Apple toestellen. Kijk voor meer informatie op de Skantrae website.

Vakantie

Vanaf 22 juli tot en met 13 augustus 2017 ben ik op vakantie. E-mailberichten en voicemailoproepen zullen na die tijd beantwoord worden. Aansluitend op de vakantie ga ik vanaf 15 augustus een bedrijfsruimte aan de Eckertstraat inrichten voor mijn gebruik.

2017-09-02T12:55:30+00:0028 juni 2017|Nieuwe producten, Nieuws over Klussenpunt|

About the Author: