Isolatie

Deze dagen krijg ik regelmatig een koude neus bij het naar buiten treden. Familiekwaal. Laatst las ik over Easycell isolatie. Deze isolatie van gerecycled papier heeft zowel een geluidsisolerende als een warmte-isolerende werking. Het isolatiemateriaal is brandwerend gemaakt tot 33 minuten met een natuurlijke brandvertrager. Easycell is gemakkelijk in holle ruimtes in bijvoorbeeld het plafond in te blazen. Meer informatie krijgt u in dit filmpje.

Deur altijd op slot

Hoe vaak vraag jij jezelf af of je de deur wel op slot hebt gedraaid? Veel mensen zijn er niet gerust op. Met Nemef 4100 plus hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Dit slimme slot draait jouw voordeur automatisch op slot. Veilig en makkelijk!

Nemef 4100 plus is een veiligheidsslot dat geschikt is voor alle houten deuren die als voordeur dienen. Door een slimme zelfvergrendeling valt de nachtschoot altijd automatisch in het slot. Wel zo veilig, ook als je maar even van huis bent. Met Nemef 4100 plus hoef je de deur dus nooit meer met de sleutel op slot te draaien.

Het Nemef 4100 plus slot is SKG**® gecertificeerd en staat voor optimale inbraakwerendheid, kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien voldoet dit product aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om vanaf de buitenzijde de deur open te flipperen met een pasje omdat de deur altijd op slot zit. Een filmpje vertelt je alles wat je maar wilt weten over dit slot.

Dure verstopping

Het televisieprogramma Rambam heeft weer onderzoek gedaan. Dit keer naar loodgieters en de tarieven die zij rekenen. Het blijkt dat er tal van websites zijn met kleine variaties in de websitenaam waar eenzelfde organisatie achter zit. De aanvragen via deze websites, zogeheten leads, worden doorgezet naar een zzp-er. Een lead kost u al 50 tot 150 euro. Om te beginnen.

Daarnaast worden er voorrijkosten en arbeidskosten gerekend. Onderzocht werd wat een wc verstopping verhelpen kostte. Voor niet meer dan drie minuten werk voor de oplossing van de verstopping werd er bij alle opgeroepen loodgieters honderden euro’s gevraagd. Een enkeling presteerde het om meer dan 500 euro te vragen voor zijn oplossing.

Rambam deed al eerder onderzoek naar slotenreparateurs, met eenzelfde uitkomst. Het blijkt dat de noodsituatie of paniek bij de klant wordt gebruikt om hun portemonnee leeg te kloppen bij de oplossing van hun probleem. De uitzending van Rambam over de loodgieters vertelt je het hele verhaal.