Filmpje
Verbouwing begane grondEind vorig jaar heb ik een groot project afgerond. Hier heb ik al eerder over geschreven. Het gaat om een verbouwing van de gehele begane grond, waarbij ik mij heb ingezet als hoofdaannemer en leiding heb gegeven aan vier onderaannemers. Het project heeft mij veel plezier gebracht en ik ben erg trots op het resultaat. De planning was oorspronkelijk zeven weken en heeft helaas wel vertraging gekend door aanpassing van de werkzaamheden. Van het filmpje heb ik weer een projectverslag gemaakt in de vorm van een filmpje (Youtube, nieuwe pagina, 3 minuut 17). Met dank aan de opdrachtgever voor de geschoten foto’s.

Nog een
Tja, en als ik dan toch bezig ben. Een klein project dus ook een klein filmpje (Youtube, nieuwe pagina, 57 seconden) over de bouw van een stelling kast voor een bijkeuken. Op maat gemaakt van onbewerkt vurenhout en underlayment. Stevig, betaalbaar, praktisch en mooi.

Blij
huis verkocht
In korte tijd heb ik twee berichten mogen ontvangen dat klanten van mij hun huis hebben verkocht. En daar word ik blij van. In het westen van ons land is de huizenverkoop al weer op gang maar in onze regionen lijkt het wat langzamer uit het slop te komen. Mooie berichten dus. En noem het toeval of niet, maar één huis werd vorig jaar onderhanden genomen door mijn bedrijf. De schilder met wie ik samen werk heeft het schilderwerk aan de buitenzijde gedaan, ik heb een dakkapel heb gerenoveerd in verband met houtrot.

Repaircafé 1 jaar oud
Repaircafé KampenIn januari bestond het Repaircafé al weer een jaar. Na vijf bijeenkomsten in het afgelopen jaar is het echt een succes gebleken. Op 7 maart wordt het volgende Repaircafé gehouden in de locatie van de Kringloop in IJsselmuiden van 10.00 tot 15.00 uur. Kampenonline maakte een videoverslag (Youtube, nieuwe pagina, 3 minuut 50) van de laatste bijeenkomst.

Collectie Velux raamdecoratie
Scholten & BaijingsDe nieuwe collectie Velux raamdecoratie is verkrijgbaar. De collectie heeft bijna 100 nieuwe kleuren. Daarnaast is er een geheel nieuw product verschenen; het vouwgordijn met verwisselbare stoffering. Strak en toch speels. De vouwgordijnen zijn onder andere verkrijgbaar in zes speciale designs ontworpen door Scholten & Baijings.

Bijspijkeren
Er staan twee cursussen op stapel. In februari ga ik voor twee dagen naar Amsterdam. Hier ga ik een cursus volgen die heet “Houtrenovatie specialist”. De cursus wordt gegevens door Sigma. Al ben ik al jaren bezig met houtrotrenovatie van kozijnen, ramen en deuren, ik ben blij dat ik de tijd kan nemen om alle fijne kneepjes van de twee componenten reparatiepasta te verdiepen. In maart ga ik naar een cursus van SMA. SMA zijn het meest bekend om hun omvormers voor zonnepanelen, maar bouwen ook apparaten voor opslag van elektriciteit geleverd door zonne-energie.