Fakânsje

Vakantie!Van 21 juli tot en met 12 augustus 2018 ben ik afwezig én op vakantie. Of op ‘fakânsje’ zoals de friezen vakantie noemen. Er is nog een discussie gaande waar we naar toe zouden gaan. Engeland (mijn vrouw) of Italië (ik). Ben er nog niet zeker van hoe en óf we dit wel gaan oplossen voordat de vakantie begint. Misschien maar naar Friesland?

Bij

Velux getraind 2018Ben weer helemaal bij. Dit na wederom een bezoek aan de vestiging van Velux in Utrecht (De Meern). Het onderwerp van de cursus was dit keer raamdecoratie. Sinds 2006 reis ik jaarlijks naar Velux om bij te blijven. Dit keer werden drie cursisten getraind door drie trainers. Het kan niet op bij Velux. De twee andere cursisten waren stoffeerder van beroep. Zij hebben me het een en ander uitgelegd over de dominantie van Luxaflex in de markt. Interessante dag!

Bij

Het was even wennen om te horen dat Reina en André Daudeij aangaven geen tegels in hun nieuwe badkamer te willen. “Hoe dan?”, dacht ik. Nou zo dan. Afgelopen week kreeg ik een fantastische foto van het eindresultaat. Een mooi eindresultaat van een complete badkamerrenovatie door mij uitgevoerd dankzij de ideeën van de klant, het sloop- en installatiewerk van mij, de inzet van de stukadoor en de gegoten vloer van de buurman. Spetter, pieter, pater, lekker douchen maar!

Badkamer

Beter

LooddiefstalIn 2013 heb ik lood mogen vervangen bij een school voor speciaal onderwijs In Kampen. Lood slijt en dient vervangen te worden als er functieverlies is. Begin dit jaar kwam ik voor een lekkage op het dak bij dezelfde school. Nog voordat ik het dak betrad viel mijn mond open van verbazing. Al het lood weg! Na opmeten bleek er 40 meter lood verdwenen. Oud lood levert een aardig zakcentje op. Maar als ik de baten van deze looddiefstal (van de gemeenschap) uitreken zeg ik: ga liever een dag werken, dat brengt meer op!