Weer aan het werk

VakantieRuim twee weken zijn we naar Frankrijk geweest, en ik kan vertellen: het was heerlijk. Het is een gok, planning van een vakantie geeft geen garantie op een geslaagde vakantie. Maar er was ons veel warmte, plezier en avontuur gegeven dit jaar. Inmiddels ben ik weer aan de slag, de eerste weken gesteund door mijn zoon Ids (14 jaar), wat de start erg plezierig maakt.

Opbrengst zonnepanelen

zonnepanelen-3In mei 2013 plaatste ik zonnepanelen bij een vriend in IJsselmuiden. 12 stuks. Een jaar later plaatste ik op ons eigen huis 17 stuks zonnepanelen. Beide installaties heb ik samen met die vriend geplaatst. Hij is wiskundig zeer goed onderlegd en kon berekenen op basis van de opbrengst wanneer ik hem in zou halen met het opgewekte vermogen. Nou, ik kan vertellen, het gaat erom spannen. Het blijkt dat ons snijpunt rond de 10 MWh (Mega Watt Uur) komt te liggen in deze maand. De Olympische spelen zijn natuurlijk spannend, maar onze competitie is zeker zo spannend. Beide kijken we geen tv, maar zitten we voor onze omvormer te kijken naar hoe de opbrengst groeit. Gedurende onze vakantie heeft hij een zeil over onze panelen geplaatst, deze week gaat hij op vakantie en hang ik een bouwlamp boven onze panelen. Volgende maand zal het duidelijk zijn wie gewonnen heeft.

Nieuw nieuwsbriefprogramma

logoDe afgelopen jaren heb ik mijn nieuwsbrieven vanuit een programma verstuurd dat ik zelf beheerde. Het is niet eenvoudig om een nieuwsbrief qua opmaak goed bij de klant te krijgen. Vooral het email programma Outlook is daarin een lastige. Ik moest derhalve veel tijd in de techniek aan de achterzijde van zo’n mail stoppen. Zoals ik al eerder met mijn website ben afgestapt van programmeren op detail niveau, zo stap ik nu ook af van mijn oude nieuwsbrievenprogramma. La Posta is een bedrijf uit Zutphen en via hun website kan ik de nieuwsbrieven versturen. De layout wordt in één klap een stuk beter en is op alle e-mail programma’s hetzelfde. Bovendien kan de nieuwsbrief nu net zo gemakkelijk worden gelezen op een desktop pc, als op een tablet, als op een telefoon. Mocht u er behoefte aan hebben.